Бюджетът на НЗОК мина на първо четене

Над 5 милиарда лева е предвидила държавата за здраве
13
Бюджетът на НЗОК мина на първо четене
Снимка: БГНЕС

Парламентът одобри бюджета на НЗОК за следващата година.

В него са заложени общо приходи и трансфери в размер на 5 084 871.3 хил. лв. Заложени са увеличени средства за всички здравноосигурителни плащания, като общата сума, предвидена за тях е 4 770 351.0 хил. лв.

Ако има неусвоени средства, ще могат да се ползват за заплащане на неразплатена на болниците дейност за 2017 и 2018 год., предвижда още юджетът.

В документа е посочено, че НЗОК може да получава допълнителни средства за борба с COVID-19.

Уредено е и допълнително заплащане на лекари, медицински сестри, фелдшери и санитари.

Предвижда се и възможността за командироване на медицински специалисти от едно в друго лечебно заведение. Разписано е и възможност за изпращане на смс за лица, поставени под карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4А кой да се сцепи? Тенекеджиите и бояджиите дето точат помощи за безработни, а изкарват по 20-40хил.лв.на месец? Футболисти и треньорите им дето се разписват от 5 бона нагоре. 20-30 на месец доста от тях. А един предварителен кръг не могат да минат на евротурнирите да си изкарат заплатите. И индийци не искат да дойдат в България на мястото на напусналите доктори. Където и да отидат по света ги правят златни, тук ги псуваме и бием.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 1Да питам какво са работили, какви вноски са внасяли и колко време. Няма да ги питаме имат ли деца, тези деца внасят ли осигуровки и къде ги внасят. Има хора с 900-1200 лв. пенсии и не са били миньори. Има хора дето се пенсионират и веднага се хваща на работа. Пенсията е обезщетение за изгубена работоспособност, а не допълнителен келепир. Да на говорим за инвалидите. Не може да го надядеш и надпиеш. Но инвалид. И за ремонта вкъщи не му пречи да влачи и носи тонове материали. Ама инвалид!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали имаше политическа криза? Парламента си работи. Законите, добри лоши се приемат. Ако сега бяха минали извънредни избори? И Слави и Мая се бяха намърдали в парламента? Е, тогава щяхме да видим що е то парламентарна криза. Е, Фигуранта щеше да е доволен. Той щеше да управлява държавата до откат. Последния път вместо да подготвя изборите, каквото му е конституционното задължение, той изтребители тръгнал да купува??!! А сега най-нагло ще ми определя бюджета за 2021г. като грабителски.
10
2
 
5
 
! Отговори
Пак преди 3 години
Ще ги окрадат и НИЩО няма да направят. Този филм сме го гледали с главни действащи лица и отляво и отдясно. Дано да бъркам ама надали.
9
3
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Тия хора цял живот са работили за едни мизерни пенсии.Ще те видим и ти като минеш в техния отбор.
8
1
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Ми ядеш орехчетата. *** ти да си лекар, ама не те бива и за калинка
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я напишете с колко гласа в НС е прието това нещо.75 души се обявиха За новия бюджет на Касата, а 7 гласуваха против, предаде Канал 3.С гласовете на под 1/3 от депутатите ни се приемат закони.Колко легитимно е това???
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ крадат като за последно.И с право. Щом овцете блеят докато ги стрижат и доят.
5
1
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
А в Спешното във Враца бонуси видяха само април и оттогава са на обещания.Познай кой ще ги налапа тия милиарди. Всички без сестри и лекари. Щото имаме мн вожд и малко индианец
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малеее, сега докторите ще се сцепят от плюскане. Наздраве и да не преяждате
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собствениците на лаборатории вече са в постоянен оргазъм.От паричните потоци от овцете.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 милиарда за крадане Уха
1
3
 
1
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Не ги дава държавата, това са си мои пари, от моите, нашите осигуровки! Държавата "дава" само за пенсионери, деца, ромове, военни и др. и държавни хрантутници ... и то пак от нашите данъци. 1,5млн. работещи осигуряваме останалите 5 млн.!!! Дамутаковам и солидарния модел...